==► ΠΑΝΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ "ΔΟΞΑΣ"   ==► Να τοποθετηθούν άμεσα οι Κοινότητες για την πρόταση του Δήμου Αγρινίου στο ΓΠΣ της Δ.Ε. Θεστιέων  ==► ΕπιΜένουμε Καινούργιο: Να συνεδριάσει άμεσα το Κοινοτικό Συμβούλιο για την κατάργηση των Κοινοτήτων  ==► Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδος:Το νομοσχέδιο που σχεδιάζεται κινείται προς την λάθος κατεύθυνση σχετικά με το θέμα των Κοινοτήτων  ==► Τελειώνουν οριστικά τις Κοινότητες!!!  ==► Ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid 19 στο Καινούργιο, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά  ==► Το Μετέωρο Βήμα των Δημοτικών Κοινοτήτων - Καινούργιο ένας χρόνος μετά (;)  ==► ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ Δ.Ε. ΘΕΣΤΙΕΩΝ  ==► Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ   ==► Τι απαντά η αποκεντρωμένη διοίκηση για το κληροδότημα Δημ. Καραβασίλη - Δείτε το νέο αίτημα της Συνεργασίας Δημοτών Καινουργίου (σχετικά έγγραφα)  ==► Δήμος Αγρινίου: Αναλυτικά η προκήρυξη για την πρόσληψη έκτακτων σχολικών καθαριστριών  ==► ΕπιΜένουμε Καινούργιο: Επιστολή στο Δήμαρχο Αγρινίου για το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποιήσης και η ρύπανση της Τριχωνίδας  ==► «Τριχωνίδα ΑΕ: Στου Χωριού Το (τ) Έλος!»  ==► Παραβόλα: Στο νοσοκομείο δικυκλιστής, μετά από τροχαίο   ==► ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΔΑΤΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΠΑΛ - ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΕΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ  ==► Όλη η αλήθεια για το Σύλλογο Παλαιμάχων «ΔΟΞΑΣ» Καινουργίου - Δείτε τα αποκαλυπτικά έγγραφα  ==► Η παραλίμνια περιοχή Τριχωνίδας στο Καινούργιο "πνίγεται" στα σκουπίδια! Οι κάτοικοι φωνάζουν εαν ανήκουν στο Δήμο Αγρινίου - Δείτε φωτο  ==► Ξεκινούν ψεκασμοί δακοκτονίας στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας  ==► Το «Ανυπότακτο» για πεζοδρομήσεις και Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό - Η Δημοτική Ενότητα Θεστιέων - Τριχωνίδα - δεν είναι προτεραιότητα του Δήμου Αγρινίου;  ==► Παρέμβαση Θάνου Μωραΐτη για αγρότες και κτηνοτρόφους:  ==► ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΔΟΞΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ  ==► Το Καινούργιο τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (φωτο)  ==► ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ «ΔΟΞΑΣ» ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ «ΓΥΨΟ» - Πρόσκληση σε σύσκεψη στις 20-6-2020  ==► Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καινουργίου: Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας 14-6-2020  ==► ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ «ΔΟΞΑΣ» ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!»     By The best widgets

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Μην γκρινιάζετε: Υπάρχει λόγος που θα αλλάξετε την ώρα το πρωί της Κυριακής

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου όλοι μας πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα προς τα πίσω όπως κάνουμε κάθε χρόνο τέτοια περίοδο
Το χειμώνα, η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
Για την ακρίβεια, το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου του Οκτωβρίου, όταν θα περάσει τις 12 το βράδυ (άρα είναι Κυριακή), όταν φτάσουμε 04:00 ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας.... μία ώρα πίσω, το κάνουμε 03:00.

Η ώρα αυτή θα διατηρηθεί έως τον Μάρτιο του 2018 όπου και θα αλλάξει σε θερινή την Κυριακή στις 26 Μαρτίου. (2017 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 29 Οκτωβρίου 2017)

Θερινή αλλαγή ώρας

Αντίστοιχα πράγματα ισχύουν και για τη θερινή αλλαγή ώρας, αλλά λίγο διαφορετικά, ως εξής:

Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, πάλι Σάββατο περασμένες 12 μεσάνυχτα (ξημερώματα Κυριακής δηλαδή), όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00. (2018 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 25 Μαρτίου)

Αλλαγή της ώρας και Ιστορία

Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνουμε το δείκτη μια ώρα πίσω τον Οκτώβριο και μια ώρα μπροστά τον Μάρτιο, στην τελευταία Κυριακή των δύο αυτών μηνών.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε στη χώρα μας, όπως και παγκοσμίως, το 1973, μετά την ενεργειακή κρίση. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση το 1997 διατύπωσε τη σκέψη να σταματήσει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, έτσι ώστε να μην έχουμε μεγάλη διαφορά ώρας από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι η Ελλάδα να είναι 3 ώρες και το χειμώνα 2 ώρες μπροστά από το Γκρίνουιτς. Στην πραγματικότητα, οι τοπικές ώρες κάθε περιοχής, όπως την Αθήνας, της Κέρκυρας και της Ρόδου, είναι διαφορετικές μεταξύ τους.

Αυτό το… πρόβλημα, όμως, δεν αφορά μόνο την περιοχή μας, αλλά και όλες τις πόλεις-σημεία πάνω στο χάρτη, λόγω των διαφορετικών συντεταγμένων τους.

Έτσι, για να αντιμετωπιστούν και πρακτικά αυτές οι διαφοροποιήσεις των λεπτών, αποφασίστηκε να χωριστεί η Γη σε 24 συνολικά ίσες ατράκτους (άξονες περιστροφής) και όλες οι χώρες που ανήκουν στην ίδια άτρακτο να έχουν και την ίδια επίσημη ώρα που θα διαφέρει από τη διπλανή άτρακτο κατά μία ώρα.

Παράλληλα, για να λυθεί το πρόβλημα που θα προέκυπτε για τις περιοχές των χωρών που βρίσκονται στα όρια διαφορετικής ατράκτου, αποφασίστηκε η επίσημη ώρα κάθε κράτους να είναι αυτή της πρωτεύουσάς του. Εάν δεν ίσχυε το τελευταίο, τότε όταν στην Αθήνα θα ήταν 12:00, στην Κέρκυρα το ρολόι θα έπρεπε να δείχνει 12:16, ενώ στη Ρόδο 12:49.

Η εναλλαγή της ώρας από «χειμερινή» σε «θερινή» και αντίστροφα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αυστραλία, στη Γερμανία, στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζουν σήμερα 70 χώρες παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.