Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Συγχωριανοί που έφυγαν: Αθανάσιος Αλεφάντης

Για την ομογενειακή παροικία του Κάλγκαρη της επαρχίας της Αλμπέρτα, ο Αθανάσιος Αλεφάντης υπήρξε μια δυνατή ηγετική προσωπικότητα η οποία εργάσθηκε με αγάπη και ενθουσιασμό για τη διατήρηση των ελληνικών αξιών και παραδόσεων στη νέα γη.
Πατέρας, σύζυγος και επιχειρηματίας ο Θανάσης, στη διάρκεια των χρόνων κατόρθωσε να επιβληθεί τόσο στην αγορά σαν ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, όσο και στα κοινοτικά σαν ένας καλός πατριώτης και πατέρας. Υπηρέτησε με ενθουσιασμό και καλή διάθεση την παροικιακή κοινότητα του Κάλγκαρη όπου είχε την ευκαιρία να αξιοποιήσει κάθε παράδοση προκειμένου να φέρει κοντά σε αυτήν όχι μόνο τη νεολαία μα ακόμα περισσότερο να δημιουργήσει πολιτιστικές γέφυρες με το διάλογο μεταξύ της...
ομογενειακής κοινότητας και της πλατιάς αγγλοσαξονικής κοινωνίας της πόλης.
Αυτή ήταν και η μεγάλη προσφορά του Θανάση στην εδραίωση και ανάπτυξη της παροικιακής κοινότητας, η υπηρεσία του στην εκκλησία και η αγάπη του για κάθε τι το ελληνικό.
Ο Αθανάσιος Αλεφάντης, γεννήθηκε στις 20 του Φλεβάρη του 1927 στο Καιννούριο της Ελλάδας, όπου έμαθε και τα πρώτα γράμματα. Αργότερα μετανάστευσε στο Καναδά και εγκαταστάθηκε στο Κάλγκαρη της Αλμπέρτας, όπου άρχισε,- όπως όλοι οι μετανάστες-, να κτίζει το δικό του κόσμο, τα κάστρα των δικών του ονείρων. Γρήγορα κατόρθωσε να κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη των συμπάροικων και να αναδειχθεί σε έναν πραγματικό ηγέτη.
 Ο Αθανάσιος Αλεφάντης, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας στις 2 του Μάη, του 2006 στην ηλικία των 79 ετών. Στο μισεμό του τον θρήνησε όχι μόνον η οικογένεια μα και ολόκληρη η ομογενειακή παροικία η οποία αισθάνθηκε απορφανωμένη από ένα συνετό στέλεχος, έναν πετυχημένο πατέρα, σύζυγο και οικογενειάρχη.
Ο σεβασμός αυτός και η αγάπη εκδηλώθηκε με την παρουσία και συμμετοχή  του πλήθους των ομογενών στις επικήδειες θρησκευτικές τελετές και παραδοσιακές ταφικές εκδηλώσεις.
Ο Αθανάσιος Αλεφάντης, αγαπούσε και εκτιμούσε ολόκληρη την ομογένεια για την πρόοδο της οποίας είχε διαθέσει χιλιάδες ώρες εθελοντικών υπηρεσιών, η παρουσία των ομογενών απλώς υπήρξε μαρτυρία των αισθημάτων όλων μας στο πρόσωπο ενός σεβαστού και αγαπητού συμπατριώτη. Τις ευχαριστίες της για αυτή την μεγάλη εκτίμηση των ομογενών και πολύτιμη συμπαράσταση τους έρχεται σήμερα να εκφράσει η οικογένεια του εκλιπόντος με την δήλωση:
  “Σε όλη τη παροικία του Κάλγκαρη και σε κάθε ομογενή ατομικά, εκφράζουμε τις θερμές από καρδιάς ευχαριστίες για τη συμπαράσταση τους στο βαρύ πένθος μας για την απώλεια του αγαπημένου μας Συζύγου, Πατέρα, Παπού και Αδελφού, Θανάση Αλεφάντη.
Η συμμετοχή και συμπαράσταση όλων σας με οποιονδήποτε τρόπο και εάν εκδηλώθηκε στις δύσκολες μέρες του πόνου, μας δυνάμωσε και μας έδωσε πραγματικό κουράγιο.
Σας ευχαριστούμε όλους,
Η Οικογένεια

Αθανάσιου Αλεφάντη”



ΥΓ.: Έφυγε τελευταία και ο αδερφός του Κώστας (Κωστάκης) Αλεφάντης, που διατέλεσε πρόεδρος της "ΔΟΞΑΣ", από του καλλίτερους και εύστροφους παράγοντες, που λειτουργούσε και θεατρική ομάδα με του αθλητές, πριν φύγει για τον Καναδά.
Ψάχνουμε για υλικό και θα κάνουμε ειδικό αφιέρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.