Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Έφυγε ο συγχωριανός, συν. και φίλος Γιώργος Φ. Σοροβός

Το σοκ στην τοπική κοινωνία του Καινουρίου συνεχίζεται.... Σήμερα έφυγε ανεπάντεχα  ο φίλος και συγχωριανός μας στα 72 χρόνια Γιώργος Φ. Σοροβός αλλά νεότατος στα κουράγια, από βαρύ εγκεφαλικό, ανήμερα της γιορτής του. Ήταν διασωληνωμένος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, με ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο. 
Ο Γιώργος Φ. Σοροβός διετέλεσε Πρόεδρος στη Κοινότητα Καινουργίου, και της ΔΟΞΑΣ Καινουργίου, βαθιά πολιτικοποιημένος και κοινωνικά ευαίσθητος.  Από τις γραμμές του ΚΚΕ έδινε τον ατομικό και συλλογικό του αγώνα. Ήταν ευγενής, ήρεμος και δίκαιος άνθρωπος. Πάντα ήθελε να ενημερώνεται και δεν ήθελε την αδικία και γι' αυτό κράταγε σταθερές και ανοιχτή γραμμή στην.....
αριστερά, χωρίς παρωπίδες.

Τον θυμάμαι μικρότερος στο μπακάλικο του πατέρα μου, όταν μπήκε στην αγορά προωθώντας τον καφέ ως αντιπρόσωπος του "ΔΡΙΤΣΑ", όπου μετέπιπτα έμαθα ότι ο εργοδότης του ήταν ο άνθρωπος – αντάρτης - ο αριστερός που τα έβαλα με την τότε πολυεθνική εταιρεία του χώρου "MPRAVO", και έτρεχε στα δικαστήρια μέχρι να πεθάνει για να υποστηρίξει το «δικαίωμα» να είναι έμπορος σε μια ευνομούμενη πολιτεία, αλλά δυστυχώς ο βόρβορος της αγοράς και του αστικού κράτους του "έφαγαν" την επιχείρηση και τον ίδιο!

Ο συμπαθείς φίλος και άνθρωπος Γιώργος θα μας λύπη και θα επιζητώ τις συζητήσεις μαζί του για πολλά θέματα για το χωριό, την κοινωνία, την πολιτική, την αριστερά και τη ΔΟΞΑ, που τόσο πολύ αγαπούσε.

Θυμάμαι μετά τον Αγώνα με την Καμαρούλα στο Δοκίμι και το ισόπαλο αποτέλεσμα (καθοριστικό που έμεινε η ομάδα στην κατηγορία), μετά από μια πολυτάραχη χρονιά αποχής των ποδοσφαιριστών από τους αγώνες, όταν έπιασα το πέναλτι στο τελευταίο λεπτό και με τη λήξη του αγώνα, με πλησίασε (ήταν μέλος του Δ.Σ.) και μου ζήτησε συγνώμη για ότι μου έλεγαν και μου έκανα εκείνη τη χρονιά.

Θέλω δε προσωπικά να τον ευχαριστήσω στο κατευόδιο για την καθαρή και συντροφική στάση που κράτησε στην περιπέτεια της 13/χρονης πολιτικής μου δίωξης από τον ποιο στυγερό κρατικό μηχανισμό εκδίκησης των «πέτρινων χρόνων» της φαιοπράσινης μηχανής, σε σχέση με άλλους συγχωριανούς θεσμικούς ή μη που έπαιζαν το ρόλο του "Πόντιου Πιλάτου"!

Γιώργο σε ευχαριστώ, πάντα θα σε θυμάμαι.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά σου και στα αδέρφια του.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Τρίτη 1-5 Πρωτομαγιά, στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Καινουρίου στις 12.00 μμ



Κ.Δ.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.