==► ΠΑΝΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ "ΔΟΞΑΣ"   ==► Να τοποθετηθούν άμεσα οι Κοινότητες για την πρόταση του Δήμου Αγρινίου στο ΓΠΣ της Δ.Ε. Θεστιέων  ==► ΕπιΜένουμε Καινούργιο: Να συνεδριάσει άμεσα το Κοινοτικό Συμβούλιο για την κατάργηση των Κοινοτήτων  ==► Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδος:Το νομοσχέδιο που σχεδιάζεται κινείται προς την λάθος κατεύθυνση σχετικά με το θέμα των Κοινοτήτων  ==► Τελειώνουν οριστικά τις Κοινότητες!!!  ==► Ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid 19 στο Καινούργιο, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά  ==► Το Μετέωρο Βήμα των Δημοτικών Κοινοτήτων - Καινούργιο ένας χρόνος μετά (;)  ==► ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ Δ.Ε. ΘΕΣΤΙΕΩΝ  ==► Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ   ==► Τι απαντά η αποκεντρωμένη διοίκηση για το κληροδότημα Δημ. Καραβασίλη - Δείτε το νέο αίτημα της Συνεργασίας Δημοτών Καινουργίου (σχετικά έγγραφα)  ==► Δήμος Αγρινίου: Αναλυτικά η προκήρυξη για την πρόσληψη έκτακτων σχολικών καθαριστριών  ==► ΕπιΜένουμε Καινούργιο: Επιστολή στο Δήμαρχο Αγρινίου για το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποιήσης και η ρύπανση της Τριχωνίδας  ==► «Τριχωνίδα ΑΕ: Στου Χωριού Το (τ) Έλος!»  ==► Παραβόλα: Στο νοσοκομείο δικυκλιστής, μετά από τροχαίο   ==► ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΔΑΤΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΠΑΛ - ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΕΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ  ==► Όλη η αλήθεια για το Σύλλογο Παλαιμάχων «ΔΟΞΑΣ» Καινουργίου - Δείτε τα αποκαλυπτικά έγγραφα  ==► Η παραλίμνια περιοχή Τριχωνίδας στο Καινούργιο "πνίγεται" στα σκουπίδια! Οι κάτοικοι φωνάζουν εαν ανήκουν στο Δήμο Αγρινίου - Δείτε φωτο  ==► Ξεκινούν ψεκασμοί δακοκτονίας στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας  ==► Το «Ανυπότακτο» για πεζοδρομήσεις και Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό - Η Δημοτική Ενότητα Θεστιέων - Τριχωνίδα - δεν είναι προτεραιότητα του Δήμου Αγρινίου;  ==► Παρέμβαση Θάνου Μωραΐτη για αγρότες και κτηνοτρόφους:  ==► ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΔΟΞΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ  ==► Το Καινούργιο τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (φωτο)  ==► ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ «ΔΟΞΑΣ» ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ «ΓΥΨΟ» - Πρόσκληση σε σύσκεψη στις 20-6-2020  ==► Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καινουργίου: Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας 14-6-2020  ==► ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ «ΔΟΞΑΣ» ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!»     By The best widgets

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ο καπνός στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό

Εφαρμόζονται καινοτόμες τεχνολογίες ανάπτυξης σε φυτά καπνού, για την παραγωγή εμβολίων και αντισωμάτων.
Μπορεί ο καπνός να βοηθήσει στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό; Μια ξεχωριστή ποικιλία, η Nicotiana Benthamiana μπορεί να συμβάλλει σημαντικά σ’ αυτό τον αγώνα. Επιστήμονες από όλο τον κόσμο έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να.... αναπτύξουν ένα εμβόλιο ενάντια στον Covid-19.
Μία από τις προκλήσεις είναι να το φτιάξουν γρήγορα και σε μεγάλες ποσότητες, μέσω καινοτόμων τεχνολογιών ανάπτυξης και χρησιμοποιώντας φυτά, όπως ο καπνός, ως βιοεργαστήρια για την παραγωγή εμβολίων και αντισωμάτων.
Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρότζεκτ Newcotiana συγκεντρώνει μια διεθνή ομάδα επιστημόνων, τους οποίους συντονίζει το Ινστιτούτο Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας των Φυτών της Βαλένθια. Εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογίες ανάπτυξης σε φυτά καπνού και πιο συγκεκριμένα στην ποικιλία Nicotiana Benthamiana, οι επιστήμονες μπόρεσαν να τα μετατρέψουν σε βιοεργαστήρια και να παράγουν μόρια για προϊόντα που σχετίζονται με την υγεία:
«Πολλά φάρμακα που χρησιμοποιούμε σήμερα εξάγονται από φυτά, αλλά τώρα χάρις στην βιοτεχνολογία, μπορούμε να οδηγήσουμε τα φυτά να παράγουν άλλες ουσίες, διαφορετικές από αυτές που παράγουν κανονικά. Το πετυχαίνουμε, εισάγοντας γενετικό υλικό στο γονιδίωμά τους, το οποίο περιέχει πληροφορίες για την παραγωγή φαρμάκων, όπως αντισώματα, εμβόλια και άλλα προϊόντα» αναφέρει ο Ντιέγκο Ορζάεζ, βιοτεχνολόγος, συντονιστής του πρότζεκτ Newcotiana.
Η Benthamiana είναι μια πολύ παλιά ποικιλία καπνού που φύεται στην Αυστραλία. Χρησιμοποιείται ευρέως για την παραγωγή εμβολίων και αντισωμάτων, όπως συνέβη στην περίπτωση του Έμπολα. Οι ερευνητές τροποποιούν τα γονίδιά του, εισάγοντας πληροφορίες DNA στα φύλλα του για να βελτιώσει την ικανότητά του να παράγει μεγάλες ποσότητες ειδικών φαρμακευτικών προϊόντων: «Δίνουμε εντολές στα φυτά για να τα βελτιώσουμε, για να αλλάξουμε συγκεκριμένα γονίδια.
Για παράδειγμα, ενδιαφερόμαστε για φυτά που δεν ανθίζουν. Θέλουμε φυτά που παράγουν περισσότερη βιομάζα, γιατί αυτός είναι ο στόχος μας» επισημαίνει η ερευνήτρια βιοτεχνολογίας Μάρτα Βάσκεζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.