Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2017 - 44 χρόνια μετά… ας πούμε την αλήθεια!

Αρχές λοιπόν του 73, τίποτα δεν φαινόταν να διαταράσσει την κανονικότητα της χούντας. Ο Καραμανλής και οι αστοί πολιτικοί περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους, ένα κομμάτι της αριστεράς είχε τσιμπήσει στο δόλωμα της φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος, ένα άλλο κομμάτι ηττημένο και άτολμο περίμενε να....
ωριμάσουν οι συνθήκες.
Ο λαός, ένα μεγάλο κομμάτι του, κοίταγε τη δουλειά του. Άλλοι, οι απόγονοι των δοσίλογων της κατοχής περνούσαν δεύτερη χρυσή εποχή, άλλοι είχαν  μπουκώσει με τα αγροτικά δάνεια.
Τίποτα δεν φαινόταν να κουνιέται… εκτός από 500 φοιτητές στην Πάτρα και άλλους τόσους στο κέντρο της Αθήνας!!!
Αυτοί που δεν συμβιβάστηκαν με την ήττα, αυτοί που με το φυτίλι του Γαλλικού Μάη και των εξεγέρσεων στις ΗΠΑ ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ, έπιασαν το νήμα της αντίστασης και του αντάρτικου, εμπνεύστηκαν από τη θυσία του Τσε Γκεβάρα και έκαναν την έφοδο στον ουρανό!
Το πολυτεχνείο τότε ΝΙΚΗΣΕ!!!
Η χούντα έπεσε, στη μεταπολίτευση κατακτήθηκαν πολλές δημοκρατικές ελευθερίες που στερούνταν για πολλά χρόνια ο λαός. Η αριστερά πήρε την ιδεολογική ηγεμονία σε μεγάλα τμήματα του λαού, η ζωή καλυτέρευσε για τους εργαζόμενους, σταμάτησε ο φόβος.
ΣΗΜΕΡΑ
Βλέπουμε όλοι ότι η νίκη αυτή δεν ήταν και πολύ πιθανά δεν θα μπορούσε να είναι η τελική.
Το ΨΩΜΙ είναι όλο και πιο δύσκολο να εξασφαλιστεί στη μνημονιακή Ελλάδα, που το 60% των νέων είναι άνεργοι. Δίνεται  ως ελεημοσύνη από την κυβέρνηση στου εξαθλιωμένους.
Η ΠΑΙΔΕΙΑ υποτάσσεται στη δημοσιονομικά πειθαρχεία και στις επιταγές του ΟΟΣΑ. Γίνεται παιδεία για λίγους, ταξική και με  με τους εκπαιδευτικούς απέναντι.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του λόγου είναι ελευθερία για τους μεγαλοκαναλάρχες, μεγαλοεργολάβους και μεγαλοαπατεώνες. Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι και είναι μέσα στα σίδερα ο Θεοφίλου, η Ηριάννα και όποιος αμφισβητεί την εξουσία του αστικού κράτους.
Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ έχει θαφτεί στις συμμαχίες του Τσίπρα με τους Αμερικάνους, με τους Ισραηλινούς σφαγείς και με τους φασίστες του Κιέβου. Έχει εκχωρηθεί στη Μέρκελ και τις Βρυξέλλες απ’ όλους τους  πρωθυπουργούς του προτεκτοράτου.
Η σημερινή γενιά, οι μαθητές μας και οι φοιτητές μας, η γενιά της ανεργίας και της μετανάστευσης, η γενιά των 400 ευρώ οφείλει να κάνει τα δικά της πολυτεχνεία. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!!! Αριστεία, αξιολόγηση και ανταγωνισμός, είναι ο σίγουρος δρόμος για την εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση, για την οριστική ήττα.
Εμείς είμαστε ο συνδετικός κρίκος
Να διδάξουμε στην πράξη ότι τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα! Οι τράπεζες και ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητοι! Ο φασισμός, η εναλλακτική τους λύση, που ξανά σηκώνει κεφάλι, τσακίζεται μόνο από ένα μαζικό οργανωμένο, δημοκρατικό κίνημα, σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση!
Να ανιχνεύσουμε ένα νέο δρόμο των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Πάτρα, 15 Νοέμβρη 2017, https://eparemvasiax.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.